Uusliberalismia

Latvia lobbaa Suomea ja Ruotsia Natoon

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys olisi kaikkien Nato-maiden etujen mukainen, sanoo Latvian puolustusministeriön valtiosihteeri Janis Sarts. Vaikka Suomi ja Ruotsi ovat "sotilaallisesti voimakkaita" maita, ne tuntisivat itsensä "paljon turvallisemmiksi" Naton jäseninä, sanoo Sarts.

Ukraina on Sartsin mielestä vain osa "mosaiikkia", joka liittyy Venäjän suhtautumiseen sen naapureihin. Venäjä on Sartsin mukaan menettänyt luottamuksensa maailmalla. Ratkaiseva raja oli Krimin valloitus.

On korkea aika herätä ja antaa "adekvaatti vastaus" Venäjälle, sanoo Sarts. Hän puhui viime viikonloppuna Riiassa pidetyssä ulko-ja turvallisuuspoliittisessa konferenssissa.

http://www.delfi.lv/news/national/politics/ukrainas-krize-ir-tikai-viens...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Latvia voisi hoitaa puolustuksensa kuntoon ensin ennen kuin ryhtyy muita neuvomaan. Baltian maista ainoastaan Viro toimii NATO:n suositusten mukaan kuluttaen 2% bkt:stä puolustukseen. Latvian vastaava luku taitaa olla noin 1%.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Latvia on myös siitä merkillinen tapaus, että se sijaitsee Venäjän rajalla, mutta luottaa NATO:on niin paljon, että on siinä sivussa luopunut asevelvollisuudestakin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Totta kai Suomen ja Ruotsin jäsenyys olisi kaikkien Nato-maiden etu. Sekin on totta, että Nato olisi vahvempi. Eiköhän Suomella ja Ruotsilla ole kuitenkin oikeus ja velvollisuus miettiä asia omien hyötyjen kannalta eikä Naton tarpeet etusijalle asettaen.

Nato turvaa rauhaa rauhan aikana, mutta Suomen ja Ruotsin ratkaisun tavoite on pysyä sodan ulkopuolella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kukapa ei haluaisi pysyä sodan ulkopuolella? Sotilaallisen hyökkäyksen uhka on kuitenkin Latviassa viimeisen vuoden kuluessa vähentynyt, sanoo Latvian parlamentin turvallisuusvaliokunnan puheenjohtaja Valdis Zatlers.

Meneillään olevaan "informaatiosotaan" Naton turvatakuut eivät sen sijaan auta, sanoo Zatlers. Siinä Latvia on hänen mielestään "täysin yksin."

http://www.delfi.lv/news/national/politics/informa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksan Bundestagin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Norbert Röttgen näyttäisi olevan Sartsin linjoilla Putinin aggression suhteen:

http://www.talouselama.fi/uutiset/saksan+viesti+he...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

No hyvä, jos lobbaa. Sehän voi tarkoittaa sitä, että ovat kiinnostuneita saamaan nopeasti ovien sisäpuolelle eivätkä pelkästään höpise, että ovet ovat auki, mutta ei nyt...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset