Uusliberalismia

Venäläisiä "rauhanturvaajia" Ukrainaan?

Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikorski pitää mahdollisena, että Venäjä tuo hyvinkin pian omia joukkojaan Ukrainaan. Niitä on koottu rajan pintaan noin 20.000 miestä. Hyökkäys kulkisi "rauhanturvaoperaation" nimellä. Sikorskin mukaan Venäjän joukot voisivat eskaloida kriisiä huomattavasti.

Venäläisessä mediassa näkyy yhä enemmän kritiikkiä Vladimir Putinia kohtaan Ukrainan venäläisten ja "Novorossijan" pettämisestä. Näyttää siltä, ettei Venäjä aio vain katsoa vierestä separatistien tappioita Itä-Ukrainassa. Huolestuttavaa on se, ettei missään uutisoida neuvotteluista kriisin ratkaisemiseksi.

http://www.unian.net/politics/947978-rf-mojet-vvesti-voyska-v-ukrainu-po...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Putin on pyytänyt YK:n kutsumaan hätäkokousta koolle.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Onko lähdettä? Olen vähän huonojen yhteyksien päässä..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jossain eilisissä uutisissa oli.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tänä päivänä äänessä ovat haukat, joiden mielestä Putin kumartelee liikaa länteen. Ukrainan rettelöt ovat monen mielestä Venäjän sisäinen asia, johon YK:n herroilla ei ole mitään lisättävää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ukrainan sisällissota Venäjän sisäinen asiaa? Keiden mielestä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #9

No hyvä esimerkki on tämä Eduard Birov. Hänen mielestään kysymyksessä ei ole ukrainalainen konflikti, koska "pyhä velka isänmaan historialle" ja sitä rataa. Ukrainan ja Venäjän raja ei ole raja ollenkaan, koska se on maanpetturien piirtämä. Näitä on pitkin poikin venäläistä mediaa.

http://www.vz.ru/opinions/2014/8/5/698908.html

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Ei ihme ,että Putinkin rupeaa hätääntymään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kysymyksessä olisi avoin sota toista valtiota vastaan. Mitä siitä sitten seuraa? Ruumita paljon.

Ukrainan asevoimat ainakin vaikuttat kovin vanhanaikaisilta uutispätkistä katsottuna. Tykistö on patteri rivissä avoimilla pelloilla. Eli tekniikka hajaryhmityksiin puuttuu. Helppoa saalista. Siltä kyllä venäjän puolellakin näyttää, mutta sitä kun on enemmän. Eli paljon ruumita.

Venäjän liittolaiseksi tituleerattu kiina muuten on samanlainen impperialistinen valtio naapureitaan kohtaan, jos katsoitte eilisen ajankohtaisohjelman yhdeksältä. Aika moista. Tosin kiina tuskin unohtaa venäjän siltä viemiä alueita.

Kyllä Venäjällä varmaan selitykset on jo valmiina.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Putinistit ja vanhat kommunistitkin virittelevät jo propgandaansa hyökkäyksen muuttamiseksi rauhanpuolustamiseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ukrainan turvallisuusneuvoston mukaan rajalla on jo 45.000 venäläistä sotilasta. "Rauhanturvaajien" hyökkäyksestä varoittelevat Donald Tusk ja Carl Bildt:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/rauhanturvaop...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

TV1 klo 15 uutisissa mainittiin lukema 27.000 venäläistä sotilasta Ukrainan rajalla.
Saman verran on jo Krimin sisällä...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Putinin “shakkipelin” tavoite on jo pitkään ollut Itä-Ukrainan saaminen vaikutuspiiriinsä:

http://files.kotisivukone.com/tapion.ajatukset.net...

Lopullisena tavoitteena on saada Ukraina laatimaan uusi perustuslaki, jossa toteutetaan liittovaltio malli:

http://files.kotisivukone.com/tapion.ajatukset.net...

Rauhanturva-operaatio ja ”avustus-saattueet” ovat ainoa keino siviiliväestön (jotka eivät ole jo paenneet) pelastamiseksi alueella, jossa normaali elämä (sähkön ja veden puuttuessa) on mahdotonta.

http://finnish.ruvr.ru/news/2014_08_06/Venaja-toiv...

Mitä enemmän Venäjällä on ”rauhanturvaajia” (eri lähteiden mukaan 20 000 – 40 000), sitä paremmin homma onnistuu, sillä ukrainalaiset joukot pakenevat sitä nopeammin mitä enemmän ”avustus-saattueita” on tulossa ja sitä vähemmän tulee ruumiita.

Suklaakuningas ja ”länsi” voivat vain seurata operaatiota katseella.

Täällä lisää lähteitä:

http://www.tapionajatukset.com/131

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Putinilla on erittäin vahva kansan tuki takanaan vaatimassa väliintuloa Itä- Ukrainan venäläisten turvallisuuden ja aseman takaajna. On vain lyhyen ajan kysymys, milloin Venäjän sotakone ylittää virallisesti rajalinjan nopealla offensiivilla, jota mm. EU seurailee sivusta huulet pyöreinä ikään kuin hämmästyksestä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

EU:n pitäisi sotilaallisesti auttaa siihen kuulumatonta maata Laurin mukaan? Onhan se yksi mahdollisuus kaiketi, vaan ei ole voimavaroja.

NATOnko sitten pitäisi auttaa siihen kuulumatonta maata sotilaallisesti? On sekin mahdollisuus toki. Mitä Lauri itse miettii... noinko tulisi tehdä? Olisihan Ukraina voinut kai valita Valko-Venäjänkin tien ja liittoutua sotilaallisesti Venäjän kanssa.. röyhkeästi jättivät Euraasian Unionin houkutukset väliin. Onhan se aika röyhkeää pörräillä liittoutumattomana Venäjän rajalla.. vähempikin ärsyttää Putinia.

Putinin olisi lähes mahdotonta menettää kansan tukea, kun on valtansa olon aikana keskittänyt kaiken median omaksi "totuuden torvekseen". Siihen vielä sopiva nationalistinen sävy (ja syylliset ovat aina ulkomaalaisia) ja awot, >80% suosio on varma. Kiitettävän hyvä taktiikka suosion maksimoimisessa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #15

Ilmaisuni oli hieman lakoninen toteamus siitä, mihin suuntaan Venäjän johto on omat nappulansa aselmoineet.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Vaikka tänään vaikuttaa lähes uskomattomalta, ei kuitenkaan ole mahdoton sekään tilanne jossa Putinilla on 80% kansan tuki takanaan aloittaessaan jonkinlaisen operaation täällä Suomessa ja/tai Ruotsissa.

Ihan meistä riippumattomista syistä. Kyllä tuo itäinen suurvallaksi itseään luuleva aina sellaisen löytää, jos haluaa.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ukrainan ongelma on, että se on "rakenteeltaan" kuin Jugoslavia aikoinaan ja sen vuoksi sille voi käydä samanlailla, eli hajota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogihakemisto?etu...
Timo Anderssonin blogeissa selvitetään noita kansallisuuskysymyksiä ja todetaan jotain sinne päin että itse Venäjä on identiteetiltään tekaistu ja hajanainen kun taas Ukraina kaikesta huolimatta on vanhempi slaavilainen valtiomuodostelma.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niinistö sanoi (toissa)presidentinvaaleissa, että Suomi voisi liittyä "eurooppalaisempaan NATO:oon". Jokohan asia on vähitellen sillä tolalla, vai pelkääkö Eurooppa (EU) yhä ottaa vastuuta itsestään?

Putin ottaa riskejä sisäpoliittisistakin syistä, mutta on vaikeata uskoa, että "isänmaallisessa sodassa" kärsinyt valtio haluaisi nyt itse saattaa väestönsä isänmaallisessa huumassakaan puun ja kuoren väliin.

N-liitossa oli lähes 300 milj. asukasta - nykyisellä Venäjällä noin 142 miljoonaa. Vähäjärkisempikin machomies tajunnee, että ärsytetyn kansan viha voi kääntyessään olla varsin ikävää. Rauhanturvaleikillä, veljellisen avun annolla tai venäläisväestön puolustamisella kaikkialla on rajansa, jos oma kansakunta alkaa murentua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset