Uusliberalismia

Kreikka pyytää lisää rahaa

Kreikan pääministeri Antonis Samaras reissaa tänään hattu kourassa Angela Merkelin puheille. Samarasin odotetaan pyytävän helpotuksia Kreikan velkavuoren takaisinmaksuehtoihin ja korkoihin.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan Merkel ja euromaat vetävät tiukkaa linjaa, mutta saapa nähdä. Ystävää ei jätetä pulaan, kun Kreikan talouden tervehtymisestä on haluttu nähdä merkkejä. Velkasumman pienentäminen anteeksiannon kautta on kuitenkin virallisesti poissa pöydältä.

Kreikan velat olivat syyskuun lopussa yhteensä 321,8 miljardia euroa eli 169 prosenttia bruttokansantuotteesta. Viime vuonna velkaa oli 303,5 miljardia. Euroalueella velkaa saisi olla korkeintaan 60 prosenttia bruttokansantuotteesta.

http://www.sueddeutsche.de/politik/finanzkrise-in-griechenland-athen-bittet-wieder-um-hilfe-bei-den-schulden-1.1824680

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Kreikassa on varmaan kovasti Suomea korkeampi verotus kun eivät halua enään veroja nostaa vaan hakevat mielummin almuja muilta mailta.

Olli Polli

Ei ole suuri määriä veronmaksajista enää jäljellä ja toiseksi Samaraksen NDn ja Venieloksen PAOKin kähmimisille Ranskan ja Saksan politikkojen ja yritysten kanssa ei ole helppo löytää maksajaa Kreikassa, jossa kaikki tietää mihin rahat on mennyt. Tästä syystä rahaa haetaan pohjolasta, jossa ei ole niin varmaa tietoa korruptioituneiden politikkojen kämmeistä ja kähmimisistä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

IMF ilmoitti jo syyskuussa että Kreikka tarvii 11 miljaardi tälle vuodelle ja käski eurooppalaisten itse kerätä rahat. Suomalaisilta kreikkaan noin 200 miljoonan joululahja.

Pekka Iiskonmaki

''Kreikka pyytää lisää rahaa'' Kipinkapin auttamaa. Kohta on joulukin tulossa.

Suomi on rikas maa. Olen kuullut sen usein päättäjiltä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ja Kreikkahan taas saa lisää rahaa, ja Katainenkin osallistuu iloisella mielellä Kreikan toivottomaan tukipakettipolitiikaan. Kreikan velka vain kasvaa, mutta eivät nämä taulapäiset EU-herrat tajua, että tukipaketit ovat totaalisen epäonnistunutta politiikkaa.

Olli Polli

Auttaisivat kreikkalaisia asuntovelallisia, joiden mökkejä ulosmitataan 56 töölin päivä vauhdilla. 2013 on tähän mennessä ulosmitattu 11.883 taloa ja me maksetaan lainan ja sisäänostohinnan erotus pankeille, vaikka velallinen jää vielä oman osuutensa velkaa ja saattaa jopa joutua vankilaan istumaan, jos velkaa on valtiolle verojen tai sosiaalimaksujen takia! Näitä velkavankeja on jo useita satoja, vaikka EUn ihmisoikeussopimus velkavankeuden kieltääkin!!!

Lisää, lisää huutaa pankki ja Suomen hallituksella seisoo järki!

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B9...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Suomessa tosin velkavankeudesta luovuttu. Suomessa toisaaltaan velallista roikutetaan löysässä hirressä hamaan tulevaisuuteen, tosin verovelat aika kuittaa. Suomessa näyttää olevan menossa voimakas konkurssi aalto, joten näitä roikkujia tule kuukausittain lisää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

A. Stubb totesi parisen vuotta sitten Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen, että "nyt asiat niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa ovat kunnossa. On pölhöpopulismia väittää jotakin muuta."

Mitähän Stubb sanoo tänään...?

Niin ja olisiko tänään perusteltua väittää jotain muuta?

Jari Reinikka

Mitäs jos kreikkalaiset myisivät vaikkapa ensin sotakalustoaan pois. Ovat hankkineet leluja yli 150miljardilla viimeisen 10v aikana.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mistä ostajat löytyy. Suomikin on osallistunut huomattavalla summalla tuon sotakaluston maksuun, Suomellakin suuria vaikeuksia pitää nykyinen valmius.

Olli Polli

Voivat tulla nämä sotalelut tarpeeseen, vaikka Putin on lähettänyt noottia Erdoganille Turkkiin, että pidä sormesi erossa, koska Kreikka ja Kypros kuuluu MOskovan etupiiriin.

Yhtä ihmettelen. Miksei meidän tollot ole vaatineet myös meidän EU-rajan valvontaan Leopardeja ja helikoptereita ilmaiseksi ?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Se on sitä Suomalaista, minä itse ajattelua. Utissakin parikymmentä eurokopteria, ymmärtääseni nekin voisi aseistaa, joko kevyesti tai raskaasti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jatkoin tätä blogia kirjoittamalla oman blogin, jotta aihe ei painuisi unholaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset