Uusliberalismia

Vasemmistoänkyrä muistelee - vihollinen on aina vain amerikkalainen demokratia

Saska Saarikoski on taitava kirjoittaja. Hesarin kolumnissaan hän onnistuu niputtamaan "rotuopit," "oikeistonuoret," "takapreerian populistit" ja "ääriliberaalit" yhteisiksi vihollisiksi meille hyville ihmisille. Leimoja on jutussa paljon muitakin, en jaksa niitä kaikkia tekstistä etsiä.

Vasemmistoradikalismin mallia otettiin Saarikosken mukaan 50 vuotta sitten Yhdysvalloista. Ehkä jotkut harvat niin tekivätkin, mutta liikkeen suuri enemmistö omaksui oppinsa ja tavoitteensa Neuvostoliitosta. Tshekkoslovakian miehitys vuonna 1968 osoitti, että kommunistit halusivat ja pystyivät edelleen levittämään vallankumoustaan asein. Suomalainen vasemmistoradikalismi sai siitä vain uutta tulta alleen.

Tänä päivänä monet amerikkalaiset poliitikot ovat huolissaan liittovaltion velkaantumisesta. Heidät on tuonut valta-asemiin sama demokratia, jonka ansiosta Barack Obama on presidenttinä. Yhdysvalloista suurin osa on hyvinvoivaa takapreeriaa, asukastiheys on samaa luokkaa kuin Suomessa. Washingtoniin keskittyvä liittovaltion rahankäyttö on takapreerialaisille helppo vihollinen.

Varsinkin rotuoppien heittäminen tähän soppaan on anteeksiantamatonta laiskuutta. Persulainen rotuviha ei ole purrut amerikkalaisiin äänestäjiin 50 vuoteen.

"En ymmärrä, en pidä, en jaksa - mutta ei kai minun kuulukaan," kirjoittaa Saarikoski. Se on paskapuhetta, kyllä liberaalissa mediassa osataan ja jaksetaan ottaa selvää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No joo yritetään jaksaa: vihollisia ovat yllä mainittujen lisäksi ainakin "Kokoomusnuoret," "heterovimma," "hurriviha," "antifeminismi," "kirjava joukko äänekkäitä oikeistopopulisteja,""vihainen oikeistolaisuus," "libertaristit," "konservatiivikristityt" ja Ayn Rand.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset