Uusliberalismia

Urpilainen nyökkäsi Schäublen rahamarkkinaverolle

Saksan hallitus jyrää ensimmäistä EU-veroa kovalla kiireellä ennen ensi vuoden Bundestagin vaaleja. Muuten ajatuksen omii Saksan demarien ja Ranskan sosialistien uusi Internationaali. Uusi yhteinen vero on niin vaikea asia, ettei kovinkaan moni luota järkevän lopputuloksen löytymiseen. Mutta nyt on näytettävä siltä, että jotain touhutaan ja nopeasti.

Mikään ei pure paremmin velkakriisin uuvuttamiin euroalueen äänestäjiin kuin ajatus spekulanttien ja finanssihaiden kurittamisesta. Euroverottajien ulottumattomissa nauraa räkäisesti Lontoo, jonka kautta kulkee jo nyt 80 prosenttia Euroopan rahamarkkinatransaktioista. Kun kaikki EU:n hallitukset ovat täysin riippuvaisia rahoittajistaan, on syytä miettiä, ketkä tästä asiasta todellisuudessa kulissien takana päättävät.

Ruotsin valtionvarainministeri Anders Borg muistuttaa, että EU-veron tulee olla englantilaisten hyväksymä. Mutta Jutta Urpilainen kuittaa lyhyesti Suomen tukevan Wolfgang Schäublen esitystä. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Suomi tukee kaikkea muutakin, jota saksalaiset sanovat tai tulevat sanomaan vähän asiasta kuin asiasta. Häviäjähallitus on vetämässä Suomea mukaan valuuttasotaan Saksan ja Ranskan rinnalla eikä välttämättä tiedä, mihin kaikkeen se voi johtaa.

EU-ministerien on määrä puhua kokouksessaan myös luottoluokituslaitosten sääntelystä. Toivottavasti siinä asiassa Urpilainen ymmärtää olla lähtemättä mukaan saksalaisten ja ranskalaisten hulluimpiin ehdotuksiin.

http://www.lefigaro.fr/flash-eco/2012/03/31/97002-20120331FILWWW00304-ta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Kun kaikki EU:n hallitukset ovat täysin riippuvaisia rahoittajistaan, on syytä miettiä, ketkä tästä asiasta todellisuudessa kulissien takana päättävät."

Ai nytkö jo? Lisäisin tuota hieman,että yksityistaloudet ja yritykset ovat myös täysin riippuvaisia hallitusten lisäksi rahoittajistaan..

Koko sonta on vain enään teatteria ja odotetaan jotain massiivista muutosta tapahtuvaksi. Pankkiirit päättää ja muut vikisee.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vaikea tuota on kiistääkään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Die Welt tietää, ettei EU:n laajuinen rahamarkkinavero etene Saksan jyräämisestä huolimatta.

http://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infoline_nt/w...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Verotus on jo nyt sellaisella tasolla, että sen kiertämiseen käytetään enemmän energiaa kuin varsinaisen tuloksen tekemiseen.

Poliitikkojen hamutessa niskalenkkiä rasvatusta markkinavartalosta, se naurahtaa ja kipaisee kevyesti kehän toiselle puolelle. Sijaiskärsijöinä valitettavasti toimivat ne, joiden kärsimyksiä poliitikkojen piti alunperin lieventää.

Ebolakanin sanoin 90 % veroista on 100 % turhia. Jos niitä alettaisiin nyt määrätietoisesti karsimaan ja mentäisiin sinne rakenteisiin, ei mitään tarvetta veronkierrolle enää olisi.

Sen suuntaisia toimenpiteitä on hallituksen toimesta pyritty toteuttamaan, mutta konsensushenkiset kompromissit varmistavat, että luvassa on vielä kalliimpia himmeleitä ja koveneva verotus. Enemmän on kuitenkin yritetty suitsia sääntöjen kiertämistä, mikä aiheuttaa lisää sääntöjen kiertämistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tähän sopii päivän uutinen, jonka mukaan Sveitsi on antanut pidätysmääräyksen kolmesta saksalaisesta verovirkailijasta, jotka olivat mukana vuotamassa julkisuuteen sveitsiläisten pankkien tilitietoja. Ihan kaikki eivät näköjään Saksan verottajaa pelkää : D

http://www.zeit.de/wirtschaft/2012-03/schweiz-haft...

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

Niin sitä pitää. Pari peukkua Sveitsille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset