Uusliberalismia

Saariselän bobrikovit veronmaksajien kukkarolla

Suomi pääsee harvoin mukaan suuren maailman median talouspohdiskeluihin. Tällä kertaa der Spiegelillä on selvästi tuttu Saariselällä. Näyttää siltä, että häviäjähallitus on antanut kaikessa hiljaisuudessa tukensa Luxemburgin vakausrahaston kasvattajille.

Saksan vasemmiston ylpeys der Spiegel väittää, että Angela Merkelin hallitus on samalla tavoin kulissien takana taipunut "palomuurin" kasvattamiseen. Saksan konservatiivipuolueet ovat jo moneen kertaan tilanneet loppulaskun veronmaksajien rahojen panttaamisesta Luxemburgille, mutta voi tietysti olla, ettei vielä tämäkään ole kynnyskysymys. Suomessa on vakuuksista ja takuuksista myös luvattu yhtä sun toista, mutta perusteluiksi riittänee taas kerran se, että Saksa on mukana eikä vaihtoehtoa siis ole.

Euroopassa eletään yleisessä sosialisoinnin euforiassa. Ranskan ja Saksan pankkisosialistit ovat jo sopineet EU-verosta, joka yritetään tunkea Merkelin kurkusta alas jo ennen kuin Saksan demarit pääsevät hallitusvastuuseen. Solidaarisuus myy hyvin eikä Kataisen Kokoomuksella ole tarjota äänestäjille mitään veronkorotusten ja pankkivallan vastapainoksi. Oikeisto on vasemmiston panttivankina eikä edes inahda, kun Brysselin Bobrikov kerää kansalaisilta miljardin toisensa perään Luxemburgin pankkiholveihin.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,823468,00.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Juuri näin. Rehn sanoi selkeästi, että saavutamme kompromissin, eli rahaston kasvattaminen ja vastuiden lisääminen on edessä.
Mutta onhan meillä ne Jutan turvaavat vakuudet!

Anssi Luoma-aho

Tämä sirkus etenee sopivasti paloittain niin, että harva muistaa mitä demarit vaaleissa lupasivat. Harva myöskään enään muistaa, kuinka euromaiden poliitikot katselivat taivaalle, kun Jykä puhui vakuuksista. Jykä toki tulkitsi katseiden laskeutumisen nyökkäykseksi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Spiegelin mukaan Katainen oli vielä eilen "hieman skeptinen" vakausrahaston kasvattamisen suhteen. Mutta korosti, ettei hallitus ole vielä muodostanut "poliittista linjaa" tuon kysymyksen suhteen. Katainen improvisoi vapaasti eikä äänestäjillä eikä kellään muullakaan ole mitään vaikutusta siihen, mikä poliittinen linja kulloinkin on...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Eiköhän tuolla sovita keskenään mistä kerätään rahaa , miten jaetaan ne ja ketä palkitaan millaisellakin Eu-viralla jatkossa. Uskoisin kansalaistenkin pystyvän vaikuttamaan ensi vaaleisssa mitä pitäisi tehdä, mutta se on jo liian myöhäistä. Kansa tuntuu olevan myös liian ymmärtämätöntä reagoimaan siihen, miten heitä kohdeltiiin.

Näin se Euvostoliiton politbyroo toimii ja Pravda myötäilee. Eläköön uusi valta, rahojenkeruu ja solidaarisuus (tai muu hyvältä kuulostava arvo). Samalla voi pelotella maailmanlopulla ja kurjuudella jos ei tehdä kuten sanotaan tai ei löydy rahoja. vakuudeksi teetetään jokin oma tutkimus ja sensuroidaan ja salataan muu aineisto.

Jossain virheellisesti uutta finassiveroa kutsuttiin robin hood -veroksi. Kyse on kuitenkin sherwood-verosta, koska sitä kerää se ahne johtaja. Jännästi verbaaliakrobatialla yritetään pyhittää keinot. Kysehän on vain EU politbyroon haluamasta omasta verosta, jola päästään kansanvallan ikeestä ja budjettiraameista eroon. Eu halusi jo kymmenyksensä ilmastonmuutosmaksuista ja polttonesteiden hinnoista energiamaksuna. Jotain kähmintäaktiviteettia EU:sta liittyy myös tekijänoikeusmaksuihin ja EU-tulleihin. EU politbyroo haluaa suoran verotusoikeuden ohi jäsenmaiden budjettien ja omat tulot.

Ennustus. Katainen ja muut mukanaolevat saavat varojen siirrosta kovapalkkaisen viran Eusta, todennälöisesti EVM:stä. Sellainen on on kohtuullista. Poliittinen veivaamiskyky ylittää aina koulutuksen ja ammattitaidon. Vähäisemmät pelurit palkitaan valtionviroilla, kuten veikkaus, kela, yms, kun halutaan antaa tilaa nuoremmille kohoajille. Samalla tavalla palkitaan YK:lle ja Afrikkaan sijoittaneille yleensä YK eläkevirka. Afrikan kautta varojen kierrättäminen alkaa tosin mennä muodista, kun voi siirtää suoraan omalle tilille omassa valuutassa.

Olli Polli

Haistakaa paska koko hallitusvalta, ette hän te osaa muuta kuin kusettaa,,,vai miten se Irwin lauloi aikanaan ?

Hiki taitaa tulla, kun näitä "moniosaajien" virheitä aikanaan korjataan.
Perustukset vinossa ja silti epätoivonvimmalla tehdään Brysselin tornia päälle.

"Vinohan siitä tuli, mutta tekeehän noin Italian ukotkin rahaa ryssimisillään Pisassa" Lohduttaa Brysselin "sijaiskärsijä" Bobrikov Kataisen ja Stubbin nyökkäillessä lohdutukseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Samaa viestiä toistaa Frankfurter Allgemeine, jolle Suomi on Saksan läheinen liittolainen - "enger Verbuendeter." Mitäköhän Ribbentrop-sopimuksia tästä kuviosta vielä paljastuu?

Kataiselle on tärkeää, että "palomuuri on uskottava." Hallituksen politiikan jatkuvuus ja uskottavuus eivät näytä häntä huolettavan.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/esm-ausweitu...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mahdollista on sekin, että Saariselän bobrikovit ovat vuotaneet jutun vähän niin kuin toiveajatteluna. Saksan viralliset lähteet eivät nimittäin ole vielä taipuneet. Ja kuten focus.de muistuttaa, vastuiden kasvattaminen pitää käsitellä Bundestagissa. Saksan hallitusta tukeva enemmistö on ollut siellä näissä kysymyksissä pienenemään päin.

Eduskunnalle riittänee ilmoitus siitä, että saksalaiset ovat jotain mieltä.

http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldu...

Tapio Vehmaskoski

Veikkailenpa, että Saariselän tapahtuma on ensisijaisesti viihteellinen. Toki se antaa mahdollisuuden tutustua, mutta sen merkitys on ilmassa, koska oikeita päätöksiä ei tuommoisissa kokouksissa tehdä. Sanoisin, että kokous on jonkinlaista Suomen voitelua valkohiihtotakkisille.

Kovat päätökset tehdään eri paikassa ja eri kokoonpanolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset